Резултатите от националното допитване за ОСП готови до края на юли

Резултатите от националното допитване за ОСП готови до края на юли

Утре е крайният срок за попълването на Въпросника за ОСП след 2020 на www.bcap.bg
Днес и утре са последните дни за попълване на Въпросника за националното публично обсъждане на Общата селскостопанска политика на ЕС след 2020 г. Попълни Въпросника ТУК! Организаторите на инициативата „ОСП след 2020 – Изборът на България“, включваща провеждането на серия от дебати в цялата страна, както и изготвянето на въпросник за допитване сред заинтересованите страни, обещават да обобщят резултатите и да оповестят първите изводи до края на текущия месец юли. ИнтелиАгро и Институтът за агростратегии и иновации вече готвят и втория от серията дебати, в който участие ще вземат държави-членки, които до момента не са представяли позицията си у нас. Той ще се проведе на 21 септември в София.
Припомняме, че в първия от серията дебати, който се проведе в Пловдив на 18 май, представяне на своите национални позиции за ОСП след 2020 направиха Австрия, Холандия, Естония и Италия. За първи път тогава бе оповестена и официалната позиция на най-голямата организация на фермери и кооперативи в ЕС – Копа-Коджека, които са партньор на инициативата и ще вземат участие и във Втория от серията дебати.
„Освен нашите партньори от Копа-Коджека сме изключително доволни, че във Втория от серията дебати участие ще вземе едно от най-сериозните имена когато говорим за европейската земеделска политика. Анализаторът Алън Матюс е всепризнат експерт, чието мнение и позиция се цени високо на всяко ниво в ЕС – както от администрацията, така и от браншовите организации и съответно от бизнеса. Присъствието на Алън Матюс, на експерт от Копа-Коджека, както и на администрациите на няколко държави-членки, ще направят събитието на 21 септември в София може би най-сериозният форум провеждан у нас на земеделска тематика.“ – заяви Николай Вълканов от ИнтелиАгро.